Danscentrum Aike Raes

Aanbod

Het Danscentrum biedt een aangepaste en hoogstaande kwaliteitsopleiding voor iedereen! In de zeer uitgebreide waaier van het lesaanbod staan verschillende dansdisciplines en -stijlen op het programma, alle onder de noemer ‘podiumkunsten’. Elke dansdiscipline is opgedeeld in de leeftijdscategorieën van kinderen, jongeren en volwassenen en wordt verder onderverdeeld in verschillende niveaus.

Wie voldoening vindt in één uur dans per week wordt hier met open armen ontvangen. Zoek je een dansschool omdat je dansen leuk vindt en je een gezonde geest in een gezond lichaam belangrijk vindt? Hou je van dansen omwille van het samenzijn met vrienden en het plezier na de les, wel dan hebben we goed nieuws voor jou. Dansplezier en danstechniek gaan hand in hand. Het is niet omdat je maar één uur danst per week dat we je niets kunnen bijbrengen, integendeel. Net nu is een ervaren of professioneel dansdocent belangrijk om je de (basis)technieken juist aan te leren. Je haalt er alleen maar voordeel uit. Zo zijn wij alvast zeker van jouw dansplezier! Wie vele uren danst wordt hier zeker uitgedaagd, rekening houdend met wensen en verlangens.

Het begin

Danscentrum Aike Raes vzw opende zijn deuren in september 1999. Onder de deskundige leiding van danspedagoge Aike Raes bouwde de school sindsdien een zeer sterke reputatie op. Mede door het stijgende succes en het steeds groeiende aantal leerlingen is het Danscentrum nu een begrip geworden en kan het ook rekenen op heel wat erkenning en waardering binnen de danswereld.

De lessen zijn aangepast aan elke leeftijdsgroep en worden gedoceerd vanuit pedagogische leerplannen. Deze consequent doorgedreven opsplitsing in leeftijdsgroepen en niveaus zorgt voor een kwalitatief hoogstaande opleiding op maat van het individu. Iedereen wordt aanvaard en gestimuleerd tussen gelijken in zijn eigen, in aantal beperkte doelgroep. Door de vele keuzemogelijkheden in disciplines en aantal uren kan elke danser een pakket samenstellen dat beantwoordt aan de eigen specifieke verlangens en mogelijkheden. Die persoonlijke ontplooiing wordt door het docententeam actief begeleid, zodat ook personen met de ambitie om professioneel te gaan dansen goed voorbereid worden op hun verdere studies.

"dansen
is een vorm van bewegen
ruimte scheppend
tijdeloosheid in een nu geborgen

dansen 
wil in rijkdom van bewegen
een wereld kenbaar maken
voor wie geraakt wil worden"
Aike Raes

onze filosofie


Naast diversiteit is ook kwaliteit onze topprioriteit

Docenten


Voor onze opleidingen wordt alleen een beroep gedaan op geschoolde dansdocenten die de dansers zowel op artistiek als op pedagogisch vlak deskundig begeleiden. Voor elke dansvorm kunnen we rekenen op ervaren vakspecialisten, die een specifieke opleiding genoten hebben en professioneel al hun sporen verdiend hebben.

Diversiteit


Een grote verscheidenheid in ons docententeam draagt bij tot een evenwichtige en breed uitgewerkte opleiding, die het beste probeert te halen uit elk van de dansers en hen helpt om steeds nieuwe grenzen te verkennen.

Totaalopleiding


Onze totaalopleiding beoogt een combinatie van technisch dansonderricht en -training en de persoonlijke artistieke ontplooiing van elke danser. Een belangrijke component daarin vormen de grote dansproducties die vrijwel jaarlijks georganiseerd worden en die voor het grote publiek worden opgevoerd.