Aiko Terweduwe

Wanneer Aiko op zesjarige leeftijd ontdekte dat dans de bezigheid was waarin hij zich het meest kon vinden, zijn hij en zijn ouders meteen op zoek gegaan naar een kwaliteitsvolle dansschool om daar zijn technieken te leren.

Zo is hij dan ook begonnen bij Danscentrum Aike Raes en volgde hier lessen van onder andere An De Wachter, Reena De Wit en Steeve Austin. Daarnaast volgde Aiko internationale workshops en lessen van grote idolen zoals Bam Martin, Lyle Beniga, Keone Madrid en Mariel Martin.

Hij maakte ook menig jaar deel uit van één van de productieteams van het Danscentrum Aike Raes, namelijk Royalty Crew (o.l.v. Steeve Austin). Tot slot heeft hij als danser mogen deel uitmaken van enkele televisieproducties zoals Junior Eurosong (2008 en 2009) en De Dansbende.

Aiko kreeg reeds op 14-jarige leeftijd de kans om danslessen te geven. Zo is meteen zijn tweede passie naar boven gekomen: lesgeven. Aiko deed in 2019 zijn laatste jaar lerarenopleiding secundair onderwijs. Een groot voordeel is dat hij de technieken die hij tijdens deze opleiding leert, kan toepassen op het geven van zijn danslessen, en vice versa.

Sinds 2018 was hij samen met Ruben Pasture coach bij AIRA District. Sinds september 2021 deelt hij die rol met Eliene-Louize Rijsenburg.