Jens Van Noten

Jens begon als jonge tiener met dansen en startte na 1 jaar met wedstrijddansen. De eerste jaren nationaal, later ook internationaal. Zijn laatste jaren in het wedstrijdcircuit eindigde hij steeds bovenaan en werd hij meermaals Belgisch Kampioen in de categorie hiphop. Tijdens zijn laatste twee jaren in de middelbare school steeg zijn interesse en passie voor dans en begon hij zich breder te oriënteren. Moderne dans, jazz en contemporary kwamen er al snel bij.

Toen hij 18 jaar was nam Jens een grote stap. Hij besloot voor zijn passie te gaan en een professionele dansopleiding te starten. Hij begon aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hij startte er in de richting 'Theaterdans Uitvoerend Jazz/Urban'. Hij kreeg les in diverse stijlen, van klassiek tot Afro.

Tijdens zijn eerste jaar aan de academie nam Jens deel aan het televisieprogramma 'The Ultimate Dance Battle'. Hier zat hij in het team van choreografe modern, Min Hee Bervoets. Hun team eindigde in de halve finale. Dit was voor Jens zijn commerciële opstap.

Hij studeerde in 2015 af en behaalde zijn bachelor in Theaterdans Uitvoerend 'jazz/urban'. Vanaf zijn stagejaar is Jens zowel in de commerciële als theaterwereld blijven werken. Commercieel was hij te zien bij o.a. The Voice Van Vlaanderen, The Voice Belgique, Idols, Tegen de Sterren op Live, Radio 2 Zomerhit,… In theaters doorheen Nederland heeft hij twee producties met Truus Bronkhorst gedanst.

In 2017 tourde Jens met de Belgische artiest Loïc Nottet. De 'Selfocracy Tour' ging doorheen landen zoals België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland.