Sanne De Smet

Sanne zette haar eerste danspassen al toen ze vijf was. Ze startte met klassiek ballet en jazzdance. Nadien volgde ze ook lessen street- , showdance en hedendaagse dans. Zeven jaar lang maakte ze deel uit van Aira Dance. Ze is ook actief geweest als danser bij Aira United, alsook bij Compagnie Aira . Met deze groepen nam ze deel aan wedstrijden zowel in binnen- als buitenland. Sinds het jaar 2013-2014 was ze ook actief als coach van de Aira Girls en de Mini Aira Girls. Na een aantal sabbatjaren heeft ze sinds het jaar 2022-2023 terug de draad opgepikt om de coaches van de Aira Girls en de Mini Aira Girls te ondersteunen. 

Zij heeft haar attest van jeugdanimator en heeft al een aantal jaren ervaring in de speelpleinwerking. Ze volgde de opleiding kleuter- en peuterdans onder leiding van Aike Raes en de cursus jazz-didactiek onder leiding van Lenneke Rasschaert. Daarnaast heeft ze gedurende vier jaar lessen geassisteerd in het Danscentrum onder leiding van Aike Raes en Sarah Coene.

In juni 2012 behaalde ze haar diploma van kleuteronderwijs aan de Katholieke Hogeschool Leuven. Vanaf dat jaar werkt ze als kleuterleidster in de ‘Vrije kleuterschool Blauwput: De speelkriebel’ in Kessel-lo.  Sinds mei 2017 is ze de gelukkige moeder geworden van een prachtige dochter, en sinds september 2021 kwam er een flinke zoon bij.