Thibault Bollue

In 2002 zette Thibault zijn eerste danspassen in het danscentrum Aike Raes en hij heeft sindsdien de dansmicrobe goed te pakken. Hij begon met kleuterdans, om daarna ballet, jazz en street te volgen en heeft daar later nog hedendaagse dans en showdans aan toegevoegd.

Thibault heeft deel uitgemaakt van verschillende productiegroepen: Aira mini's onder begeleiding van Sarah Coene (2008 - 2010), de VTM Kzoom zomertoer (2010 - 2012), Compagnie Aira onder begeleiding van Aike Raes & Zoë Demoustier (2012 - 2020), Aira United onder begeleiding van Sarah Coene & Julie Baillieu (2013 - 2017) en Compagnie Cocon onder begeleiding van Jennifer Regidor (2015 - 2016).

In het secundair onderwijs koos Thibault voor de richting sport + optie dans aan het K.A Redingenhof waar hij les kreeg binnen de dansstijlen klassiek ballet, jazzdans, streetdans, showdans en hedendaags. In 2016 zette hij zijn studie verder aan de UCLL waar hij in 2019 afstudeerde als leerkracht lichamelijke opvoeding & bewegingsrecreatie. Nadien besloot hij om het vak training en coaching dans op te nemen aan de KUL met als doel zijn trainer B diploma te behalen.

Jaarlijks schoolt Thibault zich bij met verschillende workshops in binnen- en buitenland. Zo nam hij al deel aan Dance Intensive Isabelle Beernaert, World Dance Movement in Italië, IAB Summer Intensive in Spanje, Independent Program Broadway Dance Center in New York, enz...

Sinds 2017 geeft Thibault les in het danscentrum Aike Raes en begon hij als acro coach van de Aira Mini's. Tijdens het optreden ‘Colors of Life’ kreeg Thibault voor het eerst de kans om te choreograferen en maakte hij de solo’s van de hoofdrolspelers en kleine stukken in de dans ‘The king must die’ van de Compagnie Aira. In 2020 besloot hij om te stoppen als danser binnen Compagnie Aira en werd hij mede coach. Daarnaast gaf hij in 2020 les aan de eerste graad van de richting moderne wetenschappen optie dans op het K.A. Redingenhof.

Tijdens zijn lessen legt Thibault de focus op de techniek, het zelfvertrouwen en het plezier die zijn dansers nodig hebben om zich verder te kunnen ontwikkelen. Elke danser krijgt de ruimte en tijd om zich op zijn eigen niveau en tempo te ontwikkelen.

Thibault zal binnen het danscentrum jazzdans & hedendaagse dans geven en hij coacht Compagnie Aira en het Aira United Team Pearl.