Zoë Demoustier

Zoë Demoustier (1995) is choreograaf, danser en docent. Ze begon als vierjarige in het Danscentrum en bewandelde er een parcours in de reguliere lessen en productiegroepen. Van 2013 tot 2017 studeerde ze aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Academie voor theater en dans en startte gelijktijdig als coach voor Compagnie Aira. In 2018 behaalde Zoë een Master Regie aan het RITCS Brussel en begon haar professionele loopbaan als danser/performer en choreograaf.

Als performer werkte Zoë samen met o.a. Kabinet K, David Weber Krebs, Marcelo Evelin, Ryan Djojokarso. De afgelopen jaren maakte ze verschillende voorstellingen waaronder Wat was en wat nu & nesten (ism fABULEUS),  Road to Nowhere (ism De Markten Brussel), Born to be Wild (ism Thespikon), Beating Choir (CA-BE)  en een eerste solo productie Unfolding an Archive (première STUK 2021). En ze werkte als assistent voor Michiel Vandevelde (fABULEUS), Alma Söderberg (Manyone), Iris Bouche (Opera Ballet Vlaanderen). 

In 2021 was Zoë ambassadeur van dag van de dans waarin ze andere jonge dansmakers zichtbaarheid gaf en het programma Dansmakers van morgen maakte voor VRT nu. Sinds 2022 start Zoë een traject en samenwerking als choreograaf met het Brusselse gezelschap Ultima Vez van Wim Vandekeybus. 

Als docent is Zoë vooral actief binnen hedendaagse dans, danstheater, improvisatie en compositie technieken en Mime Corporel. In de dansschool geeft ze lessen hedendaags  en verdieping aan jongeren, jazz aan volwassenen, coaching aan Compagnie Aira en het DAMBA project voor dansers met een beperking. Buiten de dansschool geeft ze les en workshops in het Koninklijk conservatorium Antwerpen en bij organisaties als Passerelle vzw, fABULEUS en BRONKS.