Anaïs Van Eycken

Anaïs Van Eycken (1988) is een professionele hedendaagse danseres. Ze werkte de laatste jaren samen met verschillende internationale gezelschappen zoals Insiemi Irreali, La Verità Dance Company en Britta Lieberknecht & Company. Sinds 2016 danst ze bij Compagnie Irene K. waar ze vorig jaar de kans kreeg om haar eigen voorstelling genaamd Matki te creëren. Deze ging in maart 2021 online in première in Eupen maar zal in 2022 in Leuven te zien zijn in Hal 5.

Het werk van Irene Kalbusch wordt omschreven als danstheater. Voorstellingen vinden plaats in scholen, op straat, in musea,… en theaters in zowel binnen- als buitenland. De insteek van wat ze doen is dans voor iedereen toegankelijk maken op verrassende locaties. Anaïs is niet alleen actief als danseres maar ook als choreograaf, dansleerkracht en sociaal werker. Alles voert ze uit met de grootste overtuiging en passie.

Op haar 14de startte ze de hedendaagse dansopleiding aan De Kunsthumaniora in Wilrijk. Nadien werd ze aangenomen bij de welbekende dansschool P.A.R.T.S. in Brussel. Tijdens deze opleiding danste ze repertoirestukken van Rosas, Trisha Brown, William Forsythe en Ultima Vez. Een ontzettend verrijkend avontuur dat een grote bijdrage leverde aan haar persoonlijke en unieke dansstijl. Kort omschreven: explosief, expressief en intuïtief.

Niet onbelangrijk, Anaïs leerde haar eerste danspasjes toen ze 11 jaar was bij Aike Raes. Het is voor haar dan ook een eer om juist hier les te kunnen geven.