Team


Aike Raes

Aike studeerde af aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie in Antwerpen/Lier als artistiek danser en danspedagoge, waar ze promoveerde met een eindwerk over kinderdans. Zij deed ervaring op als danser bij Compagnie Aimé de Lignière. Zij heeft al haar energie in het Danscentrum gestoken en uitgebouwd tot een begrip in de amateurdanswereld en ver daarbuiten. Momenteel worden er wekelijks 180 uren dansles gegeven en zijn er vijf productiegroepen in het centrum: Compagnie Aira (modern-hedendaagse compagnie), Aira District (urban dance showteam), Aira Girls en Mini’s (cheerteams), Aira Ensemble (neoklassiek ensemble) en Aira United (acroteam).

Aike gaf bijscholingen in verschillende pedagogische instellingen en organisaties zoals o.a. Jeugd en Dans, Panta Rhei, de Vlaamse Turnliga, enz. Voor het Advies- en Vormingscentrum van OVSG, de overkoepelende organisatie van het gemeentelijk en stedelijk onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, verzorgde zij bijscholingen voor LO-leerkrachten van het kleuter- en basisonderwijs. Zij heeft op vraag van deze organisatie voor het deeltijds kunstonderwijs het leerplan didactiek predans opgesteld en gaf zij, daaraan gekoppeld, bijscholingen voor de leerkrachten van dit kunstonderwijs. Aike stond mee aan de wieg van de dansopleiding in het K.A. Redingenhof in Leuven in ASO en TSO sport – optie dans waarvan zij coördinator was. Aike heeft de artistieke leiding van het Danscentrum in het algemeen en van Compagnie Aira in het bijzonder.

Het Danscentrum ligt mee aan de basis van Mithe, een musical productiegroep o.l.v. Kristel Lamerichs en Lune, een hedendaagse danscompagnie o.l.v. Jennifer Regidor.

Aiko Terweduwe

Wanneer Aiko op zesjarige leeftijd ontdekte dat dans de bezigheid was waarin hij zich het meest kon vinden, zijn hij en zijn ouders meteen op zoek gegaan naar een kwaliteitsvolle dansschool om daar zijn technieken te leren.

Zo is hij dan ook begonnen bij Danscentrum Aike Raes en volgde hier lessen van onder andere An De Wachter, Reena De Wit en Steeve Austin. Daarnaast volgde Aiko internationale workshops en lessen van grote idolen zoals Bam Martin, Lyle Beniga, Keone Madrid en Mariel Martin.

Hij maakte ook menig jaar deel uit van één van de productieteams van het Danscentrum Aike Raes, namelijk Royalty Crew (o.l.v. Steeve Austin). Tot slot heeft hij als danser mogen deel uitmaken van enkele televisieproducties zoals Junior Eurosong (2008 en 2009) en De Dansbende.

Aiko kreeg reeds op 14-jarige leeftijd de kans om danslessen te geven. Zo is meteen zijn tweede passie naar boven gekomen: lesgeven. Aiko is in 2019 dan ook bezig aan zijn laatste jaar lerarenopleiding secundair onderwijs. Een groot voordeel is dat hij de technieken die hij tijdens deze opleiding leert, kan toepassen op het geven van zijn danslessen, en vice versa.

Sinds 2018 was hij samen met Ruben Pasture coach bij AIRA District. Sinds september 2021 deelt hij die rol met Eliene-Louize Rijsenburg.

Amber Merchez

Amber begon te dansen toen ze 4 jaar oud was. Al snel kreeg ze een grote passie voor dansen. Ze studeerde af aan K.A. Redingenhof optie dans en in 2019 zat ze in haar laatste jaar lichamelijke opvoeding optie fitness. Ze heeft 1 jaar bij de Mini Aira Girls gezeten en tot heden zit ze bij de Aira Girls. Daarnaast zit ze ook in de Compagnie Aira.

Amèl Amri

Zij geeft zowel les aan Aira United Pearl als aan Aira United Diamond. Zelf is ze actief bij Aira United Diamonds.

Anaïs Van Eycken

Anaïs Van Eycken (1988) is een professionele hedendaagse danseres. Ze werkte de laatste jaren samen met verschillende internationale gezelschappen zoals Insiemi Irreali, La Verità Dance Company en Britta Lieberknecht & Company. Sinds 2016 danst ze bij Compagnie Irene K. waar ze vorig jaar de kans kreeg om haar eigen voorstelling genaamd Matki te creëren. Deze ging in maart 2021 online in première in Eupen maar zal in 2022 in Leuven te zien zijn in Hal 5.

Het werk van Irene Kalbusch wordt omschreven als danstheater. Voorstellingen vinden plaats in scholen, op straat, in musea,… en theaters in zowel binnen- als buitenland. De insteek van wat ze doen is dans voor iedereen toegankelijk maken op verrassende locaties. Anaïs is niet alleen actief als danseres maar ook als choreograaf, dansleerkracht en sociaal werker. Alle voert ze uit met de grootste overtuiging en passie.

Op haar 14de startte ze de hedendaagse dansopleiding aan De Kunsthumaniora in Wilrijk. Nadien werd ze aangenomen bij de welbekende dansschool P.A.R.T.S. in Brussel. Tijdens deze opleiding danste ze repertoirestukken van Rosas, Trisha Brown, William Forsythe en Ultima Vez. Een ontzettend verrijkend avontuur dat een grote bijdrage leverde aan haar persoonlijke en unieke dansstijl. Kort omschreven: explosief, expressief en intuïtief.

Niet onbelangrijk, Anaïs leerde haar eerste danspasjes toen ze 11 jaar was bij Aike Raes. Het is voor haar dan ook een eer om juist hier les te kunnen geven.

Axelle Demirkan

Axelle begon met klassiek ballet toen ze vijf jaar was. Al van in het begin wist ze dat hier haar passie lag. Na enkele jaren begon ze ook met jazzdans. De discipline en focus op techniek, die essentieel zijn in klassiek ballet, bleken wonderwel te matchen met haar energieke persoonlijkheid.

Ze studeerde af van de opleiding Hedendaagse Dans aan de Kunsthumaniora in Brussel, waar ze in het vijfde middelbaar de prijs van meest beloftevolle student ontving.

In 2013 zette ze haar dansreis verder en begon ze aan de opleiding Docent Dans aan Codarts in Rotterdam. Om haar afstudeeronderzoek in de Verenigde Staten waar te maken, mocht ze als een van de eerste Docent Dansstudenten een Corrie Hartongbeurs in ontvangst nemen. Ondertussen schoolt Axelle zich nog verder bij en volgt buitenlandse stages in hedendaagse dans, ballet en jazz, zowel in Europa, Afrika als de Verenigde Staten van Amerika.

Na haar opleiding vervoegde Axelle zich bij Compagnie Aira en in 2019 maakte ze ook deel uit van Aira Ensemble.

In 2020 haalde ze haar masterdiploma in Kunsteducatie, eveneens aan Codarts. Ze schreef haar thesis over de bevordering van de kinesthetische bewustheid van dansers.

Voor Project C. vzw heeft Axelle samen met Maud Tielemans de choreografie voor de educatieve voorstelling ‘De berg die eigenlijk geen berg is’ gemaakt. Ze maakt samen met Maud Tielemans en Jonas Van Den Bulcke ook deel uit van de spelers van deze voorstelling.

‘De berg die eigenlijk geen berg is’ is een theatrale en interactieve dansvoorstelling waarbij twee dansers en een acteur ‘gelukkig zijn’ onderzoeken. Door de taal van dans en theater wordt het publiek actief betrokken. Ze kunnen antwoorden vinden op wat geluk is. Met vallen en opstaan, vol emotie, dansend en spelend het geluk opzoeken.

Britt Breyne

Onze docente Dance Fit & BBB Training

Carlo Drappier (Zakelijke leiding)

Als jonge knaap hield hij vooral van spelen op straat, scouts (van welp tot leiding) en volleybal (het embryonale VHL). Na laborantstudies en verplichte legerdienst kon hij onmiddellijk aan de slag bij een Leuvense brouwerij die ongeveer twintig jaar later de grootste van de wereld werd. Hij heeft niet één dag als laborant gewerkt, maar wel enkele jaren als brouwer, in de boekhouding en in de verkoop.

In 1999 beslisten  Aike en Carlo om samen een nieuw danscentrum in Leuven op te richten. Terwijl Aike zich focuste op de artistieke invulling was het Carlo zijn taak om de financiële kant van deze onderneming te onderzoeken, een geschikte locatie te vinden en de vzw op te richten. Na maanden onderhandelen met banken werd Danscentrum Aike Raes vzw dat jaar in september boven de doopvont gehouden. Hij combineerde toen zijn werk voor de brouwerij met zijn werk voor het Danscentrum. Hij kanaliseerde de groei die jaar na jaar werd gerealiseerd in de verdere uitbouw van dit centrum.

Sinds 2006 werkt hij fulltime voor het Danscentrum, waar hij verantwoordelijk is voor al het zakelijke o.a. facturatie, loonadministratie, budgetplanningen, balansen, lidgelden, subsidies, dansstages en     -festivals, nieuwsbrieven, enz. Hij is mede-oprichter van BCF, the Belgian Cheerleading Federation en de Sporthumaniora optie Dans. Het merendeel van de verbouwingen in het Danscentrum heeft hij zelf gerealiseerd tijdens de 'rustige' zomermaanden. Hij is creatief in het oplossen van technische problemen en het ontwerpen van decors. Met een nuchtere kijk runt hij het Danscentrum zonder het sociaal en maatschappelijk project uit het oog te verliezen. Hij is erin geslaagd een kader te scheppen waarbinnen creatieve en artistieke geesten zich verder kunnen ontplooien.

Carlo heeft drie jaar salsa gedanst maar is om het met zijn eigen woorden te zeggen 'vooral een groot danser in zijn hart.'

Daisy Vanloffelt

Daisy besliste zes jaar geleden om de turnwereld achter haar te laten en binnen te stappen in een hele nieuwe Cheerwereld. Sindsdien is ze een trots lid van Aira United Diamond. En vanaf dit jaar (2020) doet ze haar uiterste best om als coach Aira United Emerald naar een hoger niveau te tillen.

Eliene-Louize Rijsenburg

Onze docente Street

Elke Londers

Dansen is voor Elke de ideale uitlaatklep. Vooral zuiderse ritmes spreken haar aan, zoals Salsa en Merengue. Elke is pedagoge van opleiding en heeft een 10-tal jaren danslessen gegeven in de lerarenopleiding lichamelijke opvoeding in Leuven. Lesgeven bleek haar passie te zijn en op haar 15de begon ze aan de VTS-opleiding Jazzdance. Ze gaf dans- en groepslessen aan verschillende dansscholen en fitnesscentra. De Zumba hype was haar op het lijf gegoten. Ze volgde de opleidingen Zumba, Aquazumba en Zumbatonic en begon haar eigen groepslessen op te starten in Wilsele. Ze werd AALO Allround instructrice, Aerobic, Step, Bodyshape. Ze is ook Fitball instructor en kinderyoga docente.

Femke Hoste

Fiore Pardon

Fiore begon op zesjarige leeftijd met dansen en werd er al snel verliefd op. Op 11-jarige leeftijd is ze zich meer beginnen focussen op hiphop en al snel volgden andere streetdance stijlen. Toen ze dertien was werd haar passie voor dansen alleen maar vergroot door te beginnen dansen in het Danscentrum. Ze begon zich ook meer te verdiepen in technische stijlen.

Door de jaren heen heeft ze veel nationale en internationale workshops gevolgd en om zichzelf verder te ontwikkelen ging ze lessen volgen in Los Angeles, Londen, Nederland,...

In 2018 heeft ze een jaar de opleiding contemporary urban gevolgd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Op dit moment (2020) volgt ze de lerarenopleiding secundair onderwijs aardrijkskunde en fysica aan UCLL en maakt ze deel uit van Empire Crew.

Flore Van Assche

Flore danst vanaf haar 4 jaar in Danscentrum Aike Raes. Het begon met 1 uurtje per week kleuterdans maar dat werden er snel veel meer. Haar passie voor dans, in verschillende stijlen, drijft haar nog steeds.

Flore danste in verschillende productiegroepen van het Danscentrum: de Aira mini’s (2009 – 2013), Compagnie Aira Junior (2015 – 2017) en Compagnie Aira Senior (2017 – 2020). Ze maakte ook 3 jaar deel uit van Aira United Pearl (2013 – 2016) waarmee ze in 2015 deelnam aan het WK-cheerleading in Orlando. Nu danst ze in het Aira Ensemble onder leiding van Goedele De Raeymaeker.

Ze studeerde in 2018 af aan het Sint Pieterscollege in Leuven en studeert nu revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven.

Flore geeft sinds 2018 Kleuter- en Predans in het Danscentrum.

Gerrit 'Jey' Deschuyteneer

Onze docent Urban Skills

Ginie Klaassen

Ginie studeerde in 1997 af als docente theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam met specialisaties klassieke en moderne dans en is gediplomeerd oefentherapeute-Mensendieck. Als danseres was ze van 1998 tot 2003 verbonden aan de dansgroep Ten Voeten Uit in Amsterdam. Ginie heeft jarenlange ervaring als dansdocente in diverse dansdisciplines, maar haar liefde gaat vooral uit naar de klassieke dans en de Grahamtechniek. Zij gebruikt in haar lessen haar kennis als oefentherapeute. Ginie werkte als freelancer in diverse praktijken voor oefentherapie-Mensendieck en verdiepte zich in de preventie van dansgerelateerde blessures. In  2016 volgde zij de opleiding tot Pilates-instructor bij Ann Van Huffel in Antwerpen. Ginie werkt als leerkracht dans op Campus Redingenhof in Leuven en sinds september 2020 is zij tevens als leerkracht verbonden aan het Lemmensinstituut in Leuven. Zij verzorgt daar de lessen fysieke training op de afdeling Dans en geeft lessen lichaamsbewustzijn aan de leerlingen van de tweede graad van de afdeling Muziek.
Ginie geeft al diverse jaren met veel enthousiasme en toewijding klassieke dans en Pilates in het Danscentrum Aike Raes.

Goedele De Raeymaeker

Goedele wist al van kleins af aan dat ze balletjuf wilde worden. Ze ging voor haar droom en studeerde in 1993 af als danspedagoge aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie.

Sindsdien maakt Goedele naam door de kwaliteit van haar lessen en haar ijzersterke dansvoorstellingen. In 1999 richtte ze ook haar eigen danscompagnie, co.Dans op waarmee ze de lat voor zichzelf en haar dansers nog een stuk hoger kon leggen. Goedele volgde vele stages in binnen- en buitenland.

Zij werkte als danseres en choreografe samen met theatermaker Wayn Traub (1997). Voor ‘Ausencia’, één van haar eigen creaties, ontving zij van de Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques (SACD) de Prix Professionnel (2002).

Ze werkte als choreografe ook mee aan ‘Vandaag, het morgen van gisteren’, de theater- en muziektournee van Yasmine met muziek van Leonard Cohen (2005) en de videoclip ‘Easy’ van Tom Helsen (2007).

Onder haar artistieke leiding is het Aira Ensemble, het neoklassieke balletgezelschap van het Danscentrum, in de seizoenen 2012/2013 en 2016/2017 Ambassadeur van Vlaanderen in de Klassieke Dans geworden!

In 2018 haalde Aira Ensemble de kwartfinale van Dance as One, een danswedstrijd op VTM en in 2019 won zij met één van haar werken Choreographer's ball.

Naast de lessen in ons Danscentrum, geeft Goedele ook les aan het KA Redingenhof in de sportrichting optie dans en sinds dit schooljaar ook aan dansers van de kunsthumaniora Lemmensinstituut.

Haar passie voor ballet is na al die jaren nog steeds even groot, dat zal elke danser die haar lessen volgt kunnen beamen!

Herlinde Wens

Herlinde is verpleegkundige in UZ Gasthuisberg. Het seizoen 2018-2019 is het tweede jaar op rij dat ze Tumblingtraining geeft aan de Ruby’s. Ze coacht eveneens het KU Leuven-cheerteam. Zelf traint ze sinds 2013 met Aira United Diamond. Ze heeft 12 jaar wedstrijdturnen op haar palmares en heeft een diploma aspirant-initiator turnen en een diploma cheerleadingcoach 1.

Ineke Van Meerbeek

Ineke danst van kinds af aan in het Danscentrum en geeft nu zelf dansles aan de kleinsten. Ook maakt ze deel uit van de Aira Girls. Momenteel (2021) volgt ze de opleiding logopedie.

Inês Costa

Onze docente voor de allerjongsten

Jacob Bousset

Onze docent Urban

Jennifer Regidor

Jennifer Regidor is choreograaf/danser/docent. Haar passie voor dans uit zich in het creëren van dansproducties en projecten, in het inspireren van jong en oud door de fysieke beleving van het lichaam als instrument.

Jennifer volgde haar studies dans aan het Hoger Instituut voor Dans (specialisatie hedendaagse dans) en vulde deze aan met de opleiding bij P.A.R.T.S. in Brussel. Haar artistieke parcours, dat in 1995 begon, ontwikkelde zich heel verscheiden en uitgebreid.

Ze werkte mee aan binnen- en buitenlandse dansprojecten in samenwerking met verschillende choreografen en groepen zoals P.A.R.T.S. (Anne Teresa De Keersmaeker), Cie. Aimé de Lignière, Cie. Arcoballo, Roberto Olivan, enz. Sinds 1999 leidt ze haar eigen danscompagnie Lune. Verscheidene producties stonden al in culturele centra in België, Nederland en Frankrijk, Spanje, Mexico... Als choreografe won ze reeds verscheidene prijzen en in 2006 en 2009 werd ze met Lune Ambassadeur van de Hedendaagse Dans in Vlaanderen. Doorheen haar artistieke parcours mengt ze graag hedendaagse dans steeds meer met andere kunstvormen o.a. live muziek, zang, videokunst, schilderkunst... Om Lune te kunnen professionaliseren richtte ze in 2010 een tweede compagnie op, Lune&Co. Sinds september 2013 is deze compagnie volledig afgescheiden als Compagnie CoCon. Deze bestaat uit een database van free-lance dansers, die per project worden aangesproken. Zo is ze ook al sinds 2002 verbonden aan het collectief Dansproject, dat jongeren de kans geeft om meer podiumervaring op te doen in een jaarlijks festival in verschillende Culturele Centra in Vlaanderen. Sinds 2017 danst ze ook bij HNDRD, de hedendaagse compagnie o.l.v. Min Hee Bervoets.

Haar eigen dansmateriaal evolueert nog steeds en wordt vooral gekenmerkt door de muzikaliteit, flow en dynamiek waarbij ze het partnerwerk en grondwerk niet schuwt. Sinds ze begon als docent aan het SLAC in Leuven heeft ze in vele dansscholen in Vlaanderen les gegeven. Momenteel werkt ze aan de Kunsthumaniora in Wilrijk, de nieuwe dansopleiding aan het Lemmensinstituut in Leuven, in het Danscentrum Aike Raes en de Dansstudio Hilde Goyens in Leuven. Buiten voor het geven van workshops en coachings op dansstages wordt ze tevens als gastchoreografe uitgenodigd bij jongerencompagnies of jonge dansers in opleiding en zetelt ze in de jury van danswedstrijden voor hedendaagse en moderne dans.

Jens Van Noten

Jens begon als jonge tiener met dansen en startte na 1 jaar met wedstrijddansen. De eerste jaren nationaal, later ook internationaal. Zijn laatste jaren in het wedstrijdcircuit eindigde hij steeds bovenaan en werd hij meermaals Belgisch Kampioen in de categorie hiphop. Tijdens zijn laatste twee jaren in de middelbare school steeg zijn interesse en passie voor dans en begon hij zich breder te oriënteren. Moderne dans, jazz en contemporary kwamen er al snel bij.

Toen hij 18 jaar was nam Jens een grote stap. Hij besloot voor zijn passie te gaan en een professionele dansopleiding te starten. Hij begon aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hij startte er in de richting 'Theaterdans Uitvoerend Jazz/Urban'. Hij kreeg les in diverse stijlen, van klassiek tot Afro.

Tijdens zijn eerste jaar aan de academie nam Jens deel aan het televisieprogramma 'The Ultimate Dance Battle'. Hier zat hij in het team van choreografe modern, Min Hee Bervoets. Hun team eindigde in de halve finale. Dit was voor Jens zijn commerciële opstap.

Hij studeerde in 2015 af en behaalde zijn bachelor in Theaterdans Uitvoerend 'jazz/urban'. Vanaf zijn stagejaar is Jens zowel in de commerciële als theaterwereld blijven werken. Commercieel was hij te zien bij o.a. The Voice Van Vlaanderen, The Voice Belgique, Idols, Tegen de Sterren op Live, Radio 2 Zomerhit,… In theaters doorheen Nederland heeft hij twee producties met Truus Bronkhorst gedanst.

In 2017 tourde Jens met de Belgische artiest Loïc Nottet. De 'Selfocracy Tour' ging doorheen landen zoals België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland.

Jordi Dehaes

Jordi is een bekend gezicht in de Leuvense Breaking scène, naast zijn marketing en multimedia studies werkt hij ook actief als communicatie verantwoordelijke voor vzw Straatrijk en heeft hij zijn eigen bedrijf in video, foto en design. Jordi is op 12-jarige leeftijd begonnen met Breaken en geeft al jaren actief zijn passie door aan de nieuwe generatie. De breaking cultuur is voor hem een heel belangrijk aspect in zijn leven dat ook geïntegreerd wordt in zijn lessen. Met zijn crew (Mixed souls crew) neemt hij deel aan wedstrijden op zowel nationaal als internationaal vlak waardoor hij veel ervaring heeft kunnen vergaren als docent maar ook als Battle bboy.

Kort samengevat: een echte break activist.

Judith Van Oeckel

Judith startte haar professionele dansopleiding op 11-jarige leeftijd aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen maar stapte in 2012 over naar de Kunsthumaniora Antwerpen om er hedendaagse dans te studeren. Ze was in 2014 te zien in een nieuwe creatie van Anton Lachky voor de schoolvoorstelling 'Moving Art'. Tijdens haar opleiding kreeg ze ook les van onder meer Helder Seabra, Leif Firnhaber en Milan Herich. Ze studeerde af in 2016.

In juli 2019 studeerde ze af aan P.A.R.T.S. (Anne Teresa De Keersmaeker). In 2017-2018 was ze te zien in werken als 'Drumming' en 'Rosas danst Rosas' van De Keersmaeker zelf, in '1000 Gestures' van Boris Chanmatz en in de 'Early Works' van Trisha Brown tijdens het Fou de Danse Festival in Parijs. In 2018 liep ze als intern stage bij de Batsheva Dance Company van Ohad Naharin in Tel Aviv. In 2019 was ze te zien in de nieuwe creatie 'Somnia', een productie van Anne Teresa De Keersmaeker en haar zus Jolente De Keersmaeker, waarin de hele twaalfde generatie dansers bij P.A.R.T.S. te zien was in en buiten het Kasteel van Gaasbeek. Met haar solocreatie 'Shuffle' trad ze op tijdens het festival 'Dansand' in Oostende. ‘Shuffle (extended version)’ bracht ze voor het eerst tijdens ‘GXII Festival’ van de twaalfde generatie dansers bij P.A.R.T.S. In september 2020 bracht ze dit werk naar het Copacobana Festival in Gent.

Momenteel werkt ze aan een dans/theaterproductie met Amos Tindemans terwijl ze haar studies Performance verderzet aan KASK in Gent.

Karen Francois

Karen zette haar eerste danspassen als vierjarige in de balletschool Ann Kempeneers in Genk.

Haar hogere studies deed ze aan het Heilig Hartinstituut in Heverlee. Daar behaalde ze het diploma van regent L.O.-bewegingsrecreatie optie Dans & Aerobic met een eindwerk over rolstoeldansen en een diplomasupplement optie Fitness. Ze gaf enkele jaren les als L.O.-leerkracht in het lager onderwijs en verdiepte zich verder in de dans- en aerobicwereld. Ze behaalde verschillende diploma’s en certificaten: Trainer B Jazz (Bloso/VTS), Nike Academy Step & Aerobic, Zumba-instructor Level 1+2, Official Fitball Instructor. Ze volgde ook verschillende nationale en internationale dansstages en talrijke bijscholingen.

Momenteel combineert ze het lesgeven met een job in het onderwijs en het organiseren van sport- en themakampen.

Kenzo Brusseleers

Kenzo zijn hele leven draait rond sport. Zoals vele jongens begon hij op vierjarige leeftijd met voetbal. Toen het van “spelen met de bal” naar “voetbal” evolueerde, vond hij voetbal toch niets voor hem.

Op z'n achtste begon hij met atletiek en kort daarop begon hij ook met handbal, samen met z'n overbuur. Dit heeft hij twee jaar gedaan en weer vond hij het toch niet volledig bij hem passen.

Toen hij tien jaar was, begon hij met twee uurtjes per week recreatief te turnen, samen met zijn beste vriend. Hier bleek hij toch aanleg voor te hebben. Van twee uurtjes per week ging het naar vier en meer.

Op z'n twaalf jaar is hij begonnen met competitie acro en tumbling. Tumbling is zijn grote liefde en sinds zijn 15de focust hij hierop.

Toen hij 17 was, stopte hij met tumbling omwille van het vele schoolwerk en omdat de passie voor tumbling niet zo groot meer was.

Toen hij begon te studeren, leerde hij cheerleading kennen. Hij zat in 2019-2020 ook in het KU Leuven cheerleading team. Ook begon hij na drie jaar weer met tumbling.

Nu (2020) studeert Kenzo aan de KU Leuven in de Bachelor LO&BW. Hij focust zich naast school weer volledig op tumbling en heeft de passie weer helemaal te pakken. Ook geeft hij nu tumbling aan Aira United Diamond. Door zijn eigen ervaring en groeiende interesse om te coachen, wilt hij zijn atleten helpen om de beste versie van zichzelf te maken.

Laure Everaert

Docente bij Aira United

Leen Declercq

Leen danst al sinds haar zes jaar bij Aike. Nadat ze in Leuven haar ASO diploma behaalde, trok ze naar Rotterdam om daar een professionele dansopleiding te volgen. In juli 2014 studeerde ze af aan Codarts, waar ze werd opgeleid tot danser en dansdocent. Tijdens haar studies specialiseerde ze zich in klassiek ballet en Hortontechniek. Om zich te verdiepen in deze Amerikaanse danstechniek liep ze stage in The Ailey School, New York.

Leen geeft momenteel klassiek ballet en jazz aan zowel kinderen als jongeren in het Danscentrum. Daarnaast ontwikkelde ze een les Hortonjazz, een techniekles voor gevorderden waarbij de Hortontechniek als uitgangspunt wordt gebruikt. Hierbij wordt op een dynamische manier gewerkt aan spierverlenging en -versterking.

Lenka Storms

Lenka is op haar 5 jaar begonnen met turnen en twee jaar later startte ze ook met dans in het Danscentrum Aike Raes. Toen ze 13 was, besloot ze om drie van haar hobby’s te combineren, namelijk dans, turnen en acro. Hierdoor kwam ze in de cheerwereld terecht bij Aira United. Na 3 jaar in het juniorteam en 2 jaar in het seniorteam, koos ze er voor om haar studies op de eerste plaats te zetten en te stoppen met cheer. Toch kon ze Aira United niet loslaten en begon ze het jaar erna als coach van Aira United Emerald (senior level 3 team). In 2020 stapte ze over naar het coachen van Aira United Pearl.

Lenka studeert geneeskunde sinds 2018. Op dit moment (2021) is ze de coach van Aira United Pearl.

Lisa-Marie Van Heffen

Coach bij United

Luna Baron

Vanaf haar 7de levensjaar ging Luna met plezier naar de dansles. Ze begon als een ware streetdanseres, maar al snel bleek haar interesse in andere stijlen ook heel groot te zijn.

Na het volgen van deze stijlen ontdekte ze dat ze meer wou dan alleen dansles volgen. Zo begon ze op 14-jarige leeftijd al verschillende dansstages te geven als monitor en later als echte dansdocent.

Nadat ze hier haar passie had gevonden, volgde ze de opleiding kleuter-, kinder- en predans bij Sarah Coene waardoor ze op haar 17de als vaste docent aan het werk kon.

In dat jaar werd ze niet alleen dansdocent, maar werd ze ook één van de nieuwe Aira Girls.

Merel Peeters

Docente bij Aira United

Natalie Jans

Natalie danst al sinds haar 5 jaar. Ze is gestart met klassiek ballet maar al snel kreeg ze de microbe van streetdance te pakken. Zo volgde zij bijscholingen en stages bij Terpsichore, dance academy tour, Arabesque, bij nationale en internationale docenten zoals Mike Alvarez, Steeve Austin, Dheeraj Asarfi, Ghilain, Mendo, Nessa, Michel Froget. Twee jaar lang maakte zij deel uit van ons showteam Aira Dance.

Al sinds haar zeventiende geeft zij danslessen op verschillende plaatsen en voor verschillende leeftijden en verzorgt ze dansstages en danskampen voor kinderen en jongeren.

Natalie heeft het diploma initiator hedendaagse dans en instructeur B streetdance bij de Vlaamse trainerschool behaald. Ze heeft lange tijd van haar hobby haar beroep kunnen maken en heeft haar ook bijgeschoold in groepslessen. Van Aalo heeft zij het diploma aerobic, step-aerobics, fitness, bodyshape, kidz en streetdance. Zij voltooide ook de opleidingen dansinstructeur bij Danskant en Zumba basic 1 en 2 en aquazumba.

Van vooropleiding is zij maatschappelijk assistent. In 2014 heeft zij haar specifieke lerarenopleiding afgerond en hoopt nu haar danspassie te combineren met een job als leerkracht in het onderwijs.

Nele Vanden Bossche

Nele is afgestudeerd in het Heilig Hartinstituut in Heverlee in de richting sport-wetenschappen. Momenteel studeert ze rechten aan de KU Leuven en is in haar vrije tijd volop bezig met Aira United. Als klein meisje danste ze bij de Aira Mini's voor de Leuven Bears basketploeg. Zo geraakte ze helemaal in de ban van de cheerwereld. Ze stopte met dansen en verdiepte zich volledig in het stuntgedeelte van het cheerleaden. Ze zit al sinds het begin van Aira United (2012) in Team Diamond. Naast volop zelf trainen geeft ze ook les aan de Aira Mini’s en aan het Junior Open Level Team.

Met Aira United heeft ze al aan verschillende internationale wedstrijden meegedaan, zoals tweemaal aan het wereldkampioenschap in Amerika. Met Team Diamond werd ze ook Europees Kampioen in 2016. Ze heeft zelf ook een opleiding tot coach gevolgd (2017).

Nicola Carl

Acro Open Level coach

Noélie Dochez

Noélie geeft lessen Jazz

Rebecca Rosies

Robin Brys

Robin groeide op met muziek, op het moment dat hij zijn eerste dansles gevolgd had was het een zekerheid: dit is wat hij de rest van zijn leven wou doen. Sinds 2002-2003 is hij danser/docent.

Door zijn basiskennis van zo goed als alle stijlen binnen Streetdance heeft Robin een heel eigen en gevarieerde stijl. Geen twee choreografieën zijn dezelfde.

Hij blijft op zoek gaan naar dingen die hem inspireren om zo zijn kennis van Streetdance te kunnen doorgeven aan iedereen die daarvoor open staat.

Sarah Coene

Sarah Coene studeerde in 2006 af als Licentiate Lichamelijke Opvoeding aan de KU Leuven met specialisatie Dans en Sportmanagement. In 2007 behaalde zij ook het bijkomende diploma van de Academische Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding en volgde zij een opleiding als psychomotorisch therapeute aan de KU Leuven. Al vele jaren is zij actief als docente kleuterdans, kinderdans, predans en jazzdance in Danscentrum Aike Raes waar zij een persoonlijke opleiding kreeg van Aike Raes. Zij volgde cursussen methodiek jazzdance bij Lenneke Rasschaert en Ben Berghmans en schoolt zich regelmatig bij op binnen- en buitenlandse dansstages (o.a. bij Centre du Jazz Rick Odums in Parijs). Zij voltooide ook de opleidingen Dansinitiator 1 en 2 bij Danskant, Zumba Basic 1 en 2 en Instructor Fitball. Voor het Advies- en Vormingscentrum van OVSG verzorgt zij jaarlijks bijscholingen voor LO-leerkrachten van het kleuter- en basisonderwijs. Daarnaast doceert zij ook het vak Ritmische en Expressieve bewegingsactiviteiten aan de faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van de KU Leuven. Gedurende 10 jaar is zij ook lid geweest van Compagnie Aira maar nu legt ze zich volledig toe op het coachen van onze cheerteams Aira Girls, Aira United en Mini Aira Girls die de thuismatchen van de basketbalploeg Leuven Bears begeleiden en regelmatig deelnemen aan binnen- en buitenlandse cheercompetities.

Sarah Mancini

Sarah Mancini studeerde in 2012 af aan de Fontys dansacademie in Tilburg en werd genomineerd voor de Jacques de leeuw prijs, als meest beloftevolle student.

Datzelfde jaar zat ze in het winnende team van het tv programma The Ultimate Dancebattle. Sinds haar afstuderen heeft ze niet meer stilgezeten en reist ze de hele wereld af.

Zo was ze te zien in de liveshows van So You Think You Can Dance en is ze vaste danseres van verschillende tv-programma's en sportmerken.

Ze danste mee in verschillende nationale en internationale musicals, dansproducties, videoclips, reclamespots en films.

Naast zelf op de planken staan wordt Sarah vaak gevraagd voor workshops, jureren van wedstrijden en als choreograaf.

Saskia Dobbelaere

Coach Acro AIRA Emerald

Sébastien Chavée

Sébastien is in 1985 in Namen geboren. Op 11-jarige leeftijd ontdekt hij het dansen in de school “New Espace danse” eveneens in Namen. Hij beoefent verschillende stijlen maar voornamelijk jazz, klassiek ballet, hiphop en hedendaagse dans.

Op 18-jarige leeftijd vertrekt hij naar Codarts in Rotterdam voor een klassieke en hedendaagse opleiding. In 2004 wordt hij uitgenodigd om een privé opleiding te volgen bij het Opus Ballet in Firenze in Italië. Hij had er de gelegenheid om te werken met choreografen als Dominique Lesdema, Corinne Lancelle, Thierry Verger en Rosanna Brocanello. Hij deed ook de eerste scènes in stukken van Daniel Tinazzi, Roberto Zappala en Samuel Cardini. Terug in België werkte hij als freelancer in compagnies als Luc Petit Création, Brothers and Sisters, The Cast ; in opera’s in de Munt (Rake’s progress van Robert Lepage), in de Opera van Vlaanderen. Hij danste reeds op verschillende evenementen over de hele wereld: Oekraïne, Rusland, Frankrijk, Italië, Duitsland, Qatar, Nederland,…

Hij begon met choreograferen in spektakels waarin dans en paardensportshow: Pandoria in het Koninklijk Paleis of nog des Portes de Nox (in samenwerking met de broers Reda) gecombineerd worden. Als assistent choreograaf en assistent metteur en scène werkt hij mee aan de herneming van de musical Annie. Aan de Academie in Tilburg en aan de Hogeschool in Sittard werd hij uitgenodigd voor verschillende workshops. Hij was ook assistent choreograaf bij tv-programma's als So You Think You Can Dance, Dansdate en Idool.

Het voorbije seizoen zette hij zijn eerste passen om het jonge publiek van Kopergieterij aan het bewegen te zetten in het spektakel “Twist”. Zijn interesse op dit domein en zijn nieuwsgierigheid voor de dans duwt hem naar een samenwerking met Carole Frères voor “Terrain vââgue ou petite broderie sur l’ennui“. Deze ontmoeting resulteerde vandaag in de geboorte van een nieuwe creatie : “Dedans, dessous, … aux creux”.

Serena Jolly

Coach Open Level Peewees

Silvia Leon

Op 11-jarige leeftijd werd Silvia León gegrepen door flamenco, een passie die haar sindsdien niet meer loslaat.

Eerst volgde ze traditionele flamenco bij Emilio Salazar en nadien leerde ze moderne choreografieën bij Antonio Martínez.

Ze heeft verschillende stages gevolgd in Spanje bij o.a. Saray Montoya, Javier Latorre en Encarnación López. Naast flamenco volgde ze ook Irish Tapdance, Pilates en Showdance.

Via haar opleiding musicologie aan de KU Leuven verdiepte ze zich in de geschiedenis en herkomst van de flamencodans.

Na het voltooien van de academische lerarenopleiding stapte ze in het onderwijs als leerkracht muziek.

Sinds 2005 geeft ze dansles aan volwassenen, jongeren en kinderen. Regelmatig geeft ze optredens, voordrachten, workshops en teambuildings.

Haar website is www.silvialeon.be

Tom Verstuyf

Tom studeerde in het middelbaar aan de kunsthumaniora Brussel richting woordkunst-drama. Gedurende deze opleiding kwam hij in aanraking met de choreograaf Wim Vandekeybus. Deze man inspireerde Tom en besloot daarom om na zijn middelbaar onderwijs verder te gaan met dans. In 2010 startte hij dan ook in het Muda voor een 7de jaar dans. In 2011 zette hij zijn studie verder aan de Fontys Dansacademie in Tilburg waar hij in juni 2015 afstudeerde. Gedurende deze 4-jarige opleiding kwam Tom in aanraking met verschillende dansstijlen en choreografen. Graham, afro, jazz, klassiek en nog veel andere stijlen kwamen aan bod. Naast en na zijn opleiding volgde Tom ook verschillende workshops in binnen- en buitenland zoals Hofesh Shechter intensive, P.A.R.T.S summerschool, Ultima Vez workshops, Summer intensive Portugal,.… In zijn lessen richt Tom zich vooral op techniek die zijn dansers helpt om zich verder te ontwikkelen. Zijn lessen zijn technisch uitdagend maar het dansplezier blijft voorop. Iedere danser werkt op zijn eigen niveau, op zijn eigen tempo en krijgt gedurende de les voldoende opbouwende feedback.

Valerie De Maeseneer

Docente bij Aira United

Zoë Demoustier

Zoë (1995) begon als vierjarige in het Danscentrum. Ze volgde er verschillende disciplines waaronder jazz, street, klassiek ballet, show en hedendaagse dans en nam deel aan de jaarlijkse voorstellingen van het Danscentrum. Tussen haar tiende en veertiende was ze actief in de productiegroepen als Mini Aira Girl en Aira Girl. Daarna spitste ze zich meer toe op hedendaagse dans en werd ze lid van Compagnie Aira en van Compagnie Lune & Co waar ze meedanste in ‘LMNT’ (Lune) en enkele edities van Dansproject (Lune en co). Buiten het Danscentrum deed ze mee aan voorstellingen van Fabuleus, Kopergietery en Het Kip (‘Dromen hebben veters’, ‘Acte gratuite’, ‘Kameleon’, ‘Suenos’ en ‘Vrouw’) waarbij ze gefascineerd raakte door het combineren van dans en theatrale elementen. Ze volgde de afgelopen jaren workshops bij o.a. Lisbeth Gruwez (Troubleyn, Jan Fabre), Anton Lachkyn & Peter Jasko (Les SlovaKs), Ryan Djojokarso (Codarts), Seppe Bayens en stages in Parts, Troubleyn en Amsterdam Dance Center! In 2011 en 2012 assisteerde ze o.l.v. Sarah Coene de kleuter- en predans en behaalde ook haar animatordiploma. Ze begeleidde danskampen en stages binnen en buiten het Danscentrum.

Momenteel studeert ze aan de Amsterdamse Hogeschool Voor de Kunsten. Ze volgt er de Mime-opleiding waarin dans- en bewegingsanalyse de basis vormen om nieuw theater te spelen en te maken. Naast producties waarin ze zelf danst maakt ze ook eigen werk o.a. ‘Cirkel’ (2012, solo voor Soscastoa Gent), ‘Suly’ (2013, dans-kortfilm Brussel), ‘Voor ik vergeet’ (2014, Amsterdam), ‘Stil-Staan’ (2014, choreografie voor Compagnie Aira), ’Impact’ (2015 Amsterdam), Personal Space’ (2015 Dance.Impact, Dance project). Sinds twee jaar geeft ze de DAMBA lessen waarbij dansplezier, het ontdekken van bewegingsvrijheid en expressie centraal staan. Daarnaast werkt ze met de dansers van Compagnie Aira, ze maakt voor hen choreografieën en begeleidt hen in het maken van eigen bewegingsmateriaal en het zoeken naar theatraliteit in beweging.