Damba

dansers met bijzondere aandacht

We Houden Van Wat We Doen

In Danscentrum Aike Raes is er plaats voor bijzondere kinderen met bijzondere aandacht die toevallig ook bijzonder graag willen dansen … en dit al sinds 2006!

dansen is voor iedereen

In onze huidige samenleving is er al ruimer aandacht om mensen met een handicap of beperking een goede thuis te geven, hen te voorzien van handige hulpmiddelen of allerlei aanpassingen te doen opdat zij zich kunnen verplaatsen. Ook op sportvlak zijn er vele initiatieven en bestaan er clubs waarin mensen met een handicap welkom zijn of zelfs een eigen ploeg vormen. Kinderen met een beperking zitten vaak in het bijzonder onderwijs of verblijven gedurende de week in een gespecialiseerde instelling of MPI. Daar wordt ruim aandacht besteed aan hun ontwikkeling, is er dagelijks therapeutische begeleiding en worden er lessen voorzien. Wij menen dat kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap ook in hun vrije tijd naar een gewone dansschool moeten kunnen gaan. Een dansschool waar zij zich thuis kunnen voelen en deel kunnen uitmaken van een unieke dansante sfeer en goede accommodatie.

De ervaring leert ons dat deze mensen meer aandacht en een specifiekere begeleiding nodig hebben. Een persoon met zijn beperkingen zal door ons uitermate geprikkeld worden om verder vooruit te gaan in zijn bewegingsmogelijkheden. Het is niet gemakkelijk een selectie te maken uit de doelgroep `mensen met een verstandelijke beperking'. We willen dit liefst zo ruim mogelijk zien, om zo veel mogelijk verschillende kinderen, jongeren en volwassenen een kans te geven. We denken hierbij aan het syndroom van Down, kinderen met een beperkt IQ, kinderen met een lichte vorm van autisme, enz..

Authentic Tradition

kom eens langs of contacteer ons

Indien interesse kan u ons contacteren. Samen met onze DAMBA-docenten bekijken we dan of uw kind bij ons aansluiten kan. Leeftijd is hierin van ondergeschikt belang.